söndag 16 januari 2011

Några röda fynd

Trodde inte man kunde fynda Fuga längre men det går tydligen. Här är 2 röda Fugor som jag hittade idag. De skiljer sig väsentligt åt i form som ni kan se av bilderna neda. Den ena har den klassiska fuga formen medans den andra är tjockare och lite mer "tillplattad". Båda tydöigt märkta Orrefors Fuga.En liten ljusstake från Gullaskruf.

Mjölkkanna och sockerströare.

4 kommentarer:

trillivippa sa...

Åh, rött glas är så snyggt! :)

Ulrika på Leta Retro sa...

Jag älskar rött glas. Vilken tur du har! ;-)

Eli sa...

Den var rolig, den lilla "tillplattade"! Jag älskar ljuset i Fuga, magiskt.

Erik sa...

Hej! Jag hittade en liten serie med väldigt trevliga vaser på Prio 1 i hamnen för några dagar sedan.
Jag har lagt upp bilder på dem i min blogg "Jag är en farbror nu!".
Och hoppas på att någon kanske kan hjälpa mig med att identifiera dem!

Ta en titt på jagarenfarbrornu.blogspot.com

/Erik