tisdag 8 februari 2011

Loppisfynden - keramikvaser!

Blev så inspirerad av Jag är en farbror nu som för några veckor sedan var på en loppistur till Erikshjälpen i Fränsta och Ånge. Så i lördags gjorde jag en likadan resa och oj vad jag fyndade!!!

Först kommer lite vaser!
Först en vas från Upsala-Ekeby formgiven av Hyonsun Rhee. Han arbetade på Upsala-Ekeby endast under några få år så jag blev så glad när jag hittade en vas av honom. Vasen stod i "finskåpet" och jag befarade ett högt pris men 45kr måste nog anses som ett fynd.


Vas nummer två, även den från Upsala-Ekeby i en härlig mörkblå ton, ser i vissa ljus nästan svart ut. Dock är allt som går att tyda under UE Sweden och att det ska vara 2 siffror (kanske 22) Men någon av mina bloggläsare känner säkert igen vasen.
12kr kostade den.

Slutligen har väl jag som så många andra blivit lite influerade av tyska vaser. Detta är en punktvase från Haldensleben och en av de modeller som jag tycker är riktigt fin i rätt färg och nog har denna färg alltid.
12kr fattigare och en tysk vas rikare.
I morgon kommer fler fynd!

5 kommentarer:

khina sa...

Snacka om fynd! Så snygga vaser för "snuspengar". Den blå/svarta stilrena vasen gillar jag.

UpsalaEkeby sa...

Fina fynd!

Rhee-vasen ifrån "Hana" gillar jag. Var den första vasen ifrån UE som jag köpte och fick igång mitt samlande!

enannanhelena sa...

Oj, vad billigt du har loppishandlat! Fina UE-fynd! De små tyska "punkt-vaserna" ser man ute på andrahandsmarknaden, både nu och då, men jag har nog aldrig sett den i en så kontrastrik version. De vita prickarna riktigt lyser!
/helena

TUSEN VASER sa...

Det var roligt att se dina fynd på närmare håll... UE vasen är jätteläcker och så förstås den fina Haldensleben, punktvasen är så läckra.

trillivippa sa...

Jättefina vaser! Och svensk design i all ära, men den här gången var det den tyska vasen som var min favorit av de tre. :)