tisdag 22 mars 2011

Ytterligare en Åseda

Förra helgen hittade jag denna Åsedavas, design Bo Borgström, på en antikaffär här i Sundsvall. Föll genast för formen men inte priset... Dock efter lite prutande så blev den okej prismässigt, kanske inget jätte fynd men men...

Den är etikettmärkt under, inte så ofta jag sett denna etikett. Tyvärr är den lite lilla medfaren för damen som ägt vasen innan hade satt en lapp över etiketten där hon skrivit att vasen var köpt 1957. I och för sig jätte roligt att veta men man behöver väl inte sätta lappen över etiketten.
På etiketten är det dessutom skriver med bläck, B5/141 vilket måste vara modellnumret.
Vet inte om det är damen som skrivit även det eller om de gjorde så på glasbruket.

7 kommentarer:

Ulrika på Leta Retro sa...

Snygg! :-) Bra köp.

Herr Movarp sa...

Kanonfin, en sån ska jag spana efter! Såg ju att det fanns fler varianter av den också, vilket är kul!

khina sa...

Jättetjusig! Å rätt färg oxå, enligt mig iallafall... Förstår att du inte kunde lämna kvar den.

trillivippa sa...

Ojojoj, den var ju helt underbart snygg! Älskar formen!

trillivippa sa...

Blev så till mig så jag glömde fråga - hur stor är den?

Yvonne sa...

Ja denna vas är verkligen en sådan man lägger märke till, är så glad att jag hittade den!

Den är 14cm hög och väldigt tung ;)
Hoppas jag hittar den andra två storlekarna också!

Anna sa...

Hej! Jag är en tjej från Sundsvall, och undrar om du kan ge några loppistips? De enda jag känner till är fyndlagret och Erikshjälpen.

Mvh /Anna