lördag 2 februari 2013

Roligt fynd


För några veckor sedan var jag till tippen här i Sundsvall och skulle släng 2 tv-apparater. Känns inge kul att slänga något som fungerar men verkligen ingen vill idag ta emot tjocktv:ar. På tippen har Erikshjälpen en loppis dit man kan få lämna saker man tänkt slänga som de sedan säljer. Givetvis var jag tvungen att gå in och titta lite, brukar aldrig hitta något där men denna dag gjorde jag faktiskt det!

På ett bord stod två lampkupor och jag kände genast igen dem. De hade inget pris på sig så jag frågade vad det kostad, samtidigt som jag försökte komma på i huvudet vad de kunde vara värda.
Efter lite funderande från personalen fick jag beskedet 10kr/st.
Behöver jag säga att jag slog till utan att ha funderat klart.

Båda är i toppskick förutom att den ena har en pytte nagg (knappt synbar, känns endast med fingret) i den nedre öppningen. Nu måste jag bara bestämma mig för om de ska få flytta eller om jag ska chansa att jag hittar en tillhörande lampa.... För givetvis sökte jag igenom hela loppisen i hop om att hitta lampan också.

Kuporna hör till Luxus mest kända lampmodell och en lampa som jag verkligen skulle vilja ha. Här kan ni se form55:s lampa, så snygg!


10kr/st måste anses som ett super pris, dock har jag inte hittat vad dessa säljs för.
Tror det är rätt ovanligt med endast kupor till salu så marknaden borde vara rätt stor för dessa, då glas har en tendens att gå sönder.


1 kommentar:

Anonym sa...

Hej!
Tack för en fin blogg!
Intresserad av dina luxus kupor. Kan även tänka mig byte om det är något du behöver eller saknar. Är rätt välförsedd efter ett antal års samlande.

frusengladje@hotmail.com

mvh
Bo