lördag 27 april 2013

Fynd från mässan - glas

Vas B5/78 av Bo Borgström, Åseda
55kr
 Det blev lite glas på mässan, tyvärr fanns det mycket mindre Bo Borgström än jag hoppats på. Det som fanns hade jag redan eller så var det snordyrt! Hittade dock 2 nya till samlingen.

Svamp B20/5 Bo Borgström, Åseda
80kr

Underbart turkost!
180kr
Denna lilla karaff med 4 glas blev jag jätte kär i och bara måste köpa! Vart den kommer ifrån vet jag inte men det kanske någon av er läsare vet. Benny kanske!? :-)

3 kommentarer:

Allt det gamla goda sa...

kära yvonne! glasen brukar väl tillskrivas signe persson melin för hofvmantorps nya glasbruk. jag har flera delar som ser ut så, kannor, skålar, karaffer. ibland hör man även gullaskruf på dem. tillbringaren vet jag däremot inte, reijmyre kanske? gissar bara! :)

Anonym sa...

Hei
Først vil jeg si tusen takk for en insprerende og fin blogg! Deretter vil jeg be om unnskyldning for å forstyrre deg med noen spørsmål.
Jeg er nybegynner både når det kommer til farget glass og keramikk, og kan derfor svært lite.
Det jeg først og fremst lurer på er hvordan du vet at de fargede vasene er av Bo Borgström. Jeg har handlet inn en del den siste tiden og ser at det er varierende kvalitet og tykkelse på glasset.
Takk igjen og ha en fin dag!

Yvonne sa...

Hej Anonym,
Tack!

Jag vet att vaserna är av Bo Borgström tackvare att jag har en vän som har hela Åsedas katalog där alla vaser etc. finns dokumenterade.
Att hitta vaser som är ettikettmärkta är också en fördel.

Dessa vaser är underbara och vad roligt att du också gillar dem!
Bo B behöver få mer uppmärksamhet! ;)