torsdag 4 juli 2013

Nya retrokök, bra eller dålig lösning?

Jag har mer eller mindre under 3 års tid letat hus.
Drömmen vore en funkisvilla men då jag också vill ha en hästgård så förstår jag att detta kommer vara svårt att kombinera.
Det jag vet att jag absolut inte vill ha är ett nytt hus i alla fall!

Drömmen vore att hitta ett hus som det inte är någon renovering gjord i sedan 50-talet, framförallt att köket är kvar original. Men tyvärr så verkar folk ha haft en tendens att byta kök under 80-talet om det inte är sprillans nytt.

Vore det bara en vanlig villa jag sökt så skulle det vara så mycket lättare att uppfylla alla mina önskemål gällande retro, men nu är det så mycket kring hästarna som också måste prioriteras (stall, bete, hagar, ridbana, etc.)

Men nu har jag hittat nya kök i retrostil som faktiskt är riktigt fina.
Dessa kök kommer från Kvänum och mina favoriter är nog "Banér pärlgrön" och "Banér dimgrå".

Banér dunvit 3

Banér amazonblå

Banér dunvit 2

Banér dunvit

Banér ek

Banér pärlgrön

Banér dimgrå
Vad tycker ni om att köpa ett nytt kök i retrostil?
Det är ju inte lika som att ha ett "riktigt" men kanske gott nog, eller?
Just detta kring köket är något som jag grubblat mycket över och detta känns faktiskt som en tänkbar lösning.

Nu återstår det bara att hitta den där gården som jag kan sätta in köket i samt äntligen få inreda med alla mina stackars loppisfynd som just nu bor nerpackade i källaren...

Vad har du för kök hemma hos dig?

8 kommentarer:

Helena Högberg sa...

Det där mörkgrå var väldans snyggt!Jag bor i en gammal bostassrättförening från -46, där de gamla köken finns, tyvärr bor jag nu i en ombyggd affärslokal, så där sattes det in ett nytt vitt kök, hur tråkigt som helst!

Gestaltningstanten sa...

Att försöka hitta ett hem som överensstämmer med ens drömmar brukar ofta vara rent omöjligt. Jag och sambon överväger att bygga ett eget hus men med fokus på att använda oss av gamla fönster, dörrar osv. I förra lägenheten återanvände vi delar från två rivna kök till vårt kök vilket gjorde att vi verkligen kunde återskapa lägenhetens själ samtidigt som vi kunde sätta en egen prägel på köket. Inte dumt alls!

Ps. Den Banér pärlgrön är helt underbar!

Ida sa...

Jag har IKEA-kök med Virrvarr-bänkskiva och ticka-beslag. Praktiskt och precis lagom retro :) Såhär ser det ut http://hejaida.com/2012/june/nya-koket.html#comment

nattugglan sa...

Jag tyckte att alla kök va fina! Men sen är jag svag för rött..så där den röda spisen va det va finast! Den gröna skålen o de gröna små skålarna som du hade bild på från Brunflo..det är finskt..Oiva Toikka =Nuutajärvi.serien heter Fauna..Jag har bruna glas..o de är så fina!

Anna sa...

Jag tycker ett nytt kök i retrostil är helt ok! Det är inte lät att hitta det perfekta huset! Vårt kök är från 2005 men är tyvärr inte alls som jag vill ha det! Drömmer om att byta de ljusgrå spegelluckorna till släta kanske vita oh sätta dit mina Stil 555 beslag som legat i en påse i flera år. En ljusgrå virrvarr bänkskiva, nytt kakel och ett grå/vit rutigt golv så är jag nog ganska nöjd sen :)

Anna sa...

Får jag drömma helt fritt river vi ut allt och sätte in sneda luckor :)

Anna H sa...

Vi håller på att rita ett kök med Kvänums Banér just nu, jag tycker att köksserien är fantastisk. Alla andra köksbutiker har moderna luckor som går kant i kant och jag tror att vi kommer lessna på dem i framtiden och vilja ha sådana här luckor igen. Jag säger bara go for it!

Erik N. sa...

Vintertid i hyreslägenheten: ett 60-tals platsbyggt kök, med eftermonterad spisfläkt låååååågt ned och i vägen.. För att skåpdörren skall gå att öppna.

I sommarhuset, designat av Ralph Erskine: platsbyggt och standardiserat 50-tal. Återfört från 70-talets grön-orangea färgskala.. Målade masonit-väggar och -tak.