måndag 20 oktober 2014

En flock

 
Samlingen med "Pampas vilda hästar" växer.
Senaste tillskottet är den stora blå som jag fick av Porslinan.
Så nu är det en flock, finns även en fjärde på ingående hos form55.
De är så otroligt vackra dessa hästar från Rosa Ljung.
De kom ut på marknaden när jag var liten och jag har velat dem sedan dess.
Och nu äntligen har de funnits så pass länge att de börjar dyka upp på loppisar.
Jag har sagt att jag vill ha 15st. Vi får väl se vart och när jag slutar. 
 
 
Hästarna som tillverkades av Rosa Ljung är formgivna av Christina Præstgaard och utkom i 3 storlekar i början av 80-talet. Jag har även sett lampfötter och ytterfoder i samma serie men dessa verkar rätt så ovanliga.


Sedan så visar jag en nytillverkad sak här på bloggen.
Den 31 oktober har en ny Muminfilm premiär och detta är en reklamplansch för den filmen.
Visst är den snygg!?
Jag tänkte jag skulle göra en tavla av den.
 
Mumin är verkligen på tapeten just nu i och med att hans skapare Tove Jansson skulle fyllt 100år i år.
Jag har alltid gillat Mumin och har en hel del prylar, både nya och gamla. Tänkte att de lite längre fram skall få ett eget inlägg här på bloggen för jag gissar på att det är fler än mig som älskar detta lilla vita troll.

På loppisfronten har det varit väldigt lugnt nu på slutet, har mycket att göra hemma på gården innan snön kommer och då räcker inte riktigt tiden till då man behöver utnyttja dygnets ljusatimmar tillfullo. Men det är ett par loppisa pågång här i Sundsvall de kommande helgerna och de tänkte jag försöka hinna gå på.

2 kommentarer:

Christin sa...

15 st! Inga dåliga planer direkt :-) Fin trio så här långt. Inget jag sett förut faktiskt.

nattugglan sa...

Ja jag tycker också om Mumin.. har muggar o lite annat smått...15 hästar va inte dåligt..