måndag 15 mars 2010

Mer från Gullaskruf

Var på auktion i Ö-vik förra söndagen. Å vad roligt det var, varför är det så lite auktioner på vintern? I Sundsvall är det i stort sett inga alls.

Denna auktion var riktigt bra och väldigt billig!!! Gjorde några riktigt bra fynd.

Först ut var denna vas från Gullaskruf i en underbar blågrå ton. Rätt rejäl i storlek vilket gör att man faktiskt kan ha blommor i den om man vill.

Har nyligen fått veta att modellen på denna vas heter KB 65/20, och är formgiven av Kjell Blomberg 1965.

Ett fynd till från Gullaskruf blev inropat. Det var dessa underbara ljusstakar i serien Reffla (stavas det med e eller ä?), designade av Arthur Percy 1955. Fantastiskt vackra enligt mig.

Lite roligt att etiketterna satt kvar, där det står Gullaskruf och Percy.

7 kommentarer:

Lybtar sa...

Grattis till fina vasen!!
Jättefina ljusstakar.
Vi gjorde ett Reffla fynd i helgen, se vårt senaste inlägg.

Danjel sa...

Ljusstakarna hade jag inte sett förut, bara ljuslyktorna, snygga!
Det stavas nog Reffla tror jag :)

Herr Movarp sa...

Ljusstakarna var fantastiska, dom har jag aldrig sett tidigare! Fint med de härligt färgade delarna, blå, röda och gröna, tycker jag!

A-L sa...

Jättejättefina ljusstakar. Dom var nya för mig. Jag trodde jag hade sett det mesta ur Reffla-serien. Väldigt avundsjuk är jag.

Webrik sa...

Hej! Ja det var en lite annourlunda och kul auktion. Lite speciellt när de plockar i prylarna i "fynd-lådorna" under auktionen.(och att man kunde påverka innehållet i dem) Det har jag inte varit med här nere i söder. Bjöd emot dig ett par gånger bl.a. på den vita IRA-burken. Men det blev inte så dyr ändå=) Var inte kvar på hela auktionen så jag missade de fina ljusstakarna som du fick med dig hem...

Yvonne sa...

Lybtar: Tackar! Såg ditt refflade fynd ;-) Jätte fin!

Danjel: Ljusstakarna var nya för mig också men jag blev kär i dem på en gång.

Herr Movarp: Tack, ja jag tycker också att de är helt underbara. Visst är det så att det är roligare med färgat glas, främt rött i mina ögon.

AL: Hi hi, ja de kanske är rätt ovanliga, verkar vara fler än jag som inte sett dem tidigare.

Webrik: Nämen var du också där!!! Då såg jag dig ju! Kul! För jag såg nog vem som bjöd emot mig på burken ;-)
Vad gjorde du i Ö-vik, nu blev jag ju nyfiken?

Webrik sa...

Yvonne: Min sambo är från Ö-viks-trakten, så vi var uppe och semestrade en vecka. En lugn vecka med så mycket loppis/secondhand/auktion besök som möjligt. Åkte tåg upp denna gång, så man fick vara lite försiktig med att köpa stora prylar... blev ändå en stor extra väska med diverse hem till Östergötland =) //Webrik