tisdag 23 mars 2010

Finska skönheter

Våren kommer med stormsteg och solens strålar är så välkomna! Ljuset gör en så mycket piggare och gladar. Snart är sommaren här och loppisarna kommer ploppa upp som svampar ur marken.

Dessa små glas från finska Nuutajärvi, design Kaj Franck fick jag tag i på loppis för ett par veckor sedan. En av de få loppisar som har öppet även på vintern. Har sedan tidigare de större glasen i denna serie och nu har den alltså kompletterats med de små. Kul!

Hittade även härliga ölglas med bubbla i foten. Vet inte vart de kan vara tillverkade men de är gjorda i kristall och inte i glas. I vilket fall passar de ihop med mina Rondo glas.

3 kommentarer:

Lybtar sa...

Hej,
Grattis till fynden!!
Vi kan inget om glas, men vill gärna lära oss.
Kan du tipsa om nån bra bok för nybörjare?

Herr Movarp sa...

Jag gillar Francks små färgade glas, har tyvärr inga större, typ dricksglas, men däremot många små. Det finns flera storlekar och modeller, hittade 6 st till i förra veckan i en annan modell än de jag har sedan tidigare. Jag har även en kanna som hör till, om du kollar i lite äldre inlägg så ser du alltihopa.

Herr Movarp sa...

Jag la in bilder på de nya glasen igår, du ser att de skiljer en del från dessa. Tror de har nästan samma modell som de stora glasen!