fredag 1 juli 2011

Min Bo Borgström samling - de svarta

Detta är en modell som jag verkligen gillar från Bo Borgström och Ådesa. Den hör till hans tidigare verk och det finns ett antal olika former på dessa. Har än så länge endast 2 vaser men hoppas på att det blir fler så smånging om.

Dessa vaser skiljer sig rätt mycket från de klassiska Bambuvaserna och jag inser mer och mer vilken otrolig variation Borgström har haft i sitt skapande.
Hade en mejldialog med hans son för ett tag sedan och han berättade att han pappa (Bo Borgström) alltid la sina tillverkade modeller bakom sig för att hoppa på nästa. Och det tror jag är en av anledningarna att han har kunnat ha en sådan otrolig variation i sitt skapande, att inte fastna i det man gjort tidigare utan att hela tiden hitta på nytt.
Helt klart imponerande!!!

2 kommentarer:

Herr Movarp sa...

Ja dom är fina, det kan vi vara överens om! Det finns flera färgvarianter, denna gråsvarta, en mer blåaktig och sen tror jag att det finns en som är väldigt blå. Jag ska byta till mig en sån i sommar! Jag har ju en extra skål, en dubblett, men det visste du ju redan, den är ju reserverad till dig :-)

trillivippa sa...

De här är väldigt snygga tycker jag, härligt med det tjocka glaset.