tisdag 7 augusti 2012

Vilken butik!

Är i Uppsala med hästen och i går kväll när jag var ute och sprang så sprang jag förbi enbutik jag inte sett innan.

Oj va mycket snyggt de hade i fönstret, golvvaser från Upsala-Ekeby, jätte snygga lampor och ett sminkbord att dö för! Tyvärr är det semesterstängt.

Tog lite bilder genom fönstren, tyvärr blev de rätt dåliga men delar med mig av dem ändå. Lite kan man ju se i alla fall ;-)


9 kommentarer:

trillivippa sa...

Jag var där förra året med Gila och Kerstin Kokk. De har verkligen helt otroligt fina saker, men priserna är därefter också... :)

RETROknoppen sa...

Tack för att man fick bli "fönstertittare" här *ler* - mycket ögongodis. Såg "City" av Simmulson bakom glaset,,,hmmm,,,det hade nog varit trevligt med ett besök!

form55 sa...

Du hade behövt ett polarisationsfilter på kameran :)
Helt klart en butik man vill gå in och titta i! Och byggnaden verkar inte heller så dum.

Kerstin sa...

Antikaffären heter Presenta, och är framför allt inriktad på Upsala-Ekeby. Ägarinnan sitter i styrelsen för Upsala-Ekeby-sällskapet. Förr när butiken låg nära Vaksala torg gick jag in där nästan varje lördag, men jag har slutat med det. Dels är det så dyrt, och dels tycker jag inte att det är särskilt trevligt där. Alla andra antikhandlare och loppisägare som jag går till i Uppsala känner mig och hälsar på mig med namn, men även på den tiden jag gick på Presenta en gång i veckan, handlade dyra saker ibland och delade med mig av kunskaper om porslin som de inte hade, blev jag behandlad som om hon inte kände igen mig. Jag har även försökt mejla Upsala-Ekeby-sällskapet för att bli medlem, men de verkar inte intresserade av nya medlemmar. Här finns en karta över Uppsalaloppisar som jag gjort: https://maps.google.se/maps/ms?msid=213055963686579139383.0004b5a4c96bd981ac132&msa=0

Jesper sa...

Ser ut att finnas mycket fint där, men verkar ju vara dyrt enligt andra bloggare.

Roligt att se dock!

Gila sa...

Ja, det är fint där, har som sagt varit där med Kerstin Kokk och Porslinan men vad jag minns så var det höga priser.

elof sa...

Hej, jag var och tittade på saker hos en familj där jag bor och dom hade ett liknande sminkbord som dom ville sälja, finns utanför Falkenberg om du åker förbi. Kostar nog inte många kronor!Mvh Elof

Anonym sa...

Undra vad den stora spiral golvvasen kostade i butiken? Kan tänka mig bortåt 7000-8000kr, nära...:)

Allt det gamla goda sa...

både söta yvonne och det lika söta telefonfodralet syns ju på bilderna! trevligt sortiment de såg ut att ha, varför har jag aldrig besökt dem trots upprepade besök i uppsala.. morr!