fredag 19 mars 2010

Mazetti

Här är ett litet roligt auktionsfynd, en assiett från Karlskrona med Olle Eksells klassiska kakaoögon som han tog fram åt Mazetti 1956. Dekoren heter just Mazetti, är dock inte helt säker på hur länge den tillverkades.

Har länge sökt denna serie, skulle väldigt gärna vilja ha kopparna men som vanligt när jag vill ha något så är det antingen för dyrt eller alldeles för svårt att få tag på.

Denna assiett var i ett rysligt skick på auktionen, det var svårt att avgöra om den var fettskadad eller enbart smutsig. Hela insidan vad gul och jag lämnade snabbt tanken på att köpa den.

Men när den väl kom upp för bjudning var det ingen som bjöd, alla tänkte väl som mig. Så jag drog en chansning och lade lägsta tillåtna bud och fick den. Tänkte att om den inte går att få ren = förstörd, då får den bli fat åt en blomkruka istället.

Men dröm om min förvåning när den under Yes magiska krafter förvandlades till en assiett i absoluta toppskick! Ofattbart... Ångrar nu i efterhandatt jag inte fotade hur den såg ut innan, men jag trodde aldrig att den skulle bli ren...

Så nu är jag stolt ägare till en endaste liten Mazetti assiett :-)

7 kommentarer:

TUSEN VASER sa...

Vad fin tallriken är...Mazetti!
Dessutom heter min sjukgymnast Mazetti i efternamn och han är från Karlskrona:)

Herr Movarp sa...

Jag tror inte jag visat den kopp vi har, ska fota och lägga in den på bloggen...har även några extra fat, dock ingen assiett! Visst är det en härlig dekor, till denna chokladkopp!

Yvonne sa...

Cina: Ha ha va roligt. Inte så tokigkt att hete Mazetti i efternamn. :-)

Herr Movarp: Ja gör det, så kan jag få bli lite avundsjuk! Chokladkopparna är helt underbara, önskar verkligen att jag hade ett dussin.

Libby sa...

Bravo! Jag ser Mazettikoppar med fat ibland här i Stockholm. Inte helt ovanliga. Har inte tänkt på om de är dyrare än andra poppis koppar?

Yvonne sa...

Libby: Tackar!
Du får gärna kika nästa gång och se vad de kostar. Kan vara intresant att jämföra emot vad de går för på Tradera.

Elina sa...

Vilken solskenshistoria ! Dem är ju såå fina :)

Unknown sa...

Jag har en kopp och ett fat till salu. Pris 50 kronor.
Maila mig för mer information.

anita.hansson@laholm.com