onsdag 7 april 2010

2 kompisar till min bambu!

Hittade dessa 2 vaser på min loppis tur i påsk. Båda inhandlades Erikshjälpen, dock i olika butiker. Vi har ju en i Sundsvall och en i Timrå *ler*.

Tyckte att de till kvalité och form var ruggit lika min bambuvas så jag misstänkte starkt att Bo Borgström, Åseda även låg bakom dessa.

Skrev en fråga på PES och fick veta att mina misstankar stämde. Dessa vaser är tillverkade på Åseda under 60-talet och formgivare är mycket riktigt Bo Borgström. Signifikant för hans alster är just foten och det var nog den som förde mina tankar vidare till min bambuvas. Oftast är foten rak i klarglas med ett litet "häng" ner av den färgade delen.

Visst är de vackra!

10 kommentarer:

Herr Movarp sa...

Undrar om jag inte har nån sån nånstans i en låda...har i alla fall sett den i flera färger, bl.a rosaröd och lila. Rätt läcker måste jag säga!

Yvonne sa...

Herr Movarp: Ja den är läcker, vilken färg är det på din? Du får se till at leta fram den!Önskar att jag kunde hitta den samt bambu i härliga röda och gula toner, men det verkar bara bli grått och blått för min del...

carina sa...

Underbart snygga och speciellt fint blir det när man har två stycken tycker jag.

Yvonne sa...

Carina: Ja eller hur! Mitt mål är att ha en hel liten samlig Bo Borgström vaser ståendes tillsammans.

Herr Movarp sa...

Jag såg en sån blå idag, men köpte inte...den står säkert kvar nästa vecka med om jag hinner förbi där! Jag såg även en mycket lik vas men den mittersta av "ringarna" stack ut lite extra så den var inte exakt lika...dock lika hög, den var etikettmärkt "Sea". De var förresten större än jag trodde!

Om jag kommer ihåg rätt tror jag den jag har undanpackad är bärnstensfärgad...men jag är inte hundra att den ser exakt lika ut...

Anonym sa...

Hej vill bara säga att det inte är Bambu, men jag hittar inte en beteckning på den just nu. Lite trött så här mitt i natten. Skall fortsätta leta reda på den

Yvonne sa...

Anonym: Vet att det inte är en bambuvaser, har inte skrivit att det är bambu heller :)
Det min rubrik i inlägget syftar på är att de har samma formgivare.

Men om du hittar vad denna modell heter så blir jag jätte glad!

Anonym sa...

Hej Yvonne: Finns en på tradera nu, men det har Du förmodligen redan sett.

http://www.tradera.com/Liten-vinrod-vas-Bo-Borgstrom--auktion_200708_110775797

Anna sa...

Visst är dessa Sea och inte Åseda? Jag har en likadan som är ettikettmärkt Sea.

Yvonne sa...

Ja jag tror det mer och mer.
Men det är inte alltid så lätt då båda bruken gjorde dem...
Lättast är det när man kan ställa en Sea och en Åseda bredvid varandra.
Foten skiljer sig lite...