fredag 9 september 2011

När blir samlandet en börda?

Öppnade ett par kökskåp på måfå i morse och ni kan nog själva gissa vilken tanke som slog mig...
Blev tvungen att ta ett par kort med mobilen för att visa er.
Detta är alltså bara några av alla mina skåp i köket, finns många fler...Det här är diverseskåpet, oftast innehåller det nya loppisfynd och saker som jag inte har framme men inte vill plocka undan i en banankartong riktigt än. En ren röra med andra ord.Det mest strukturerade skåpet är nog det med vardagsporslinet. Här trängs Coq med Kosmos, Terma och Fuga. (Nederst hyllan med alla Coqtallrikar kom inte med på bilden.)I ett av glasskåpen är det trångt och det finns även några vaser inklämda. Skåpet är dessutom i ett hörn och täcks till viss del av det andra skåpet. Så ni kan ju tänka er när man vill ha ut glasen som står innanför till vänster... Opraktiskt helt enkelt!För att få plats med allt står saker staplade på varandra. Så i detta skåp blir det samma sak, för att ta fram en grej får man flytta på 10 andra. Oj vad jag drömmer om ett stort kök med MÅNGA skåp! Vill ju ha alla saker framme men att ha en salig oreda och trångt är inte så roligt i längden...

Så nu är det dags att va ärlig, hur ser det ut i dina skåp?
Blogga gärna så länkar jag!

12 kommentarer:

Prylgalen sa...

Haha, känner igen det där. Men jag ska nog visa detta för min man så han ser att det går att få in ännu mer än vad jag har... Tack!

Randiga Tråden sa...

Det är därför jag säljer av lite nu. Det är så fullt i skåpen hos mig.

sandra sa...

O så skönt att se at det inte bara är jag! :D Nu är ju det mesta fortfarande packat i lådor på vinden, men skulle jag packa upp allt skulle det bli hysteriskt! Jag ska fota mina skåp ikväll och lägga ut!

Gunilla sa...

Härligt då är man inte ensam...och jag som precis börjat samla..

Anonym sa...

Har precis gjort mig av med samlingar som blått glas, orangea föremål , nallar, kor, katter div möbler m.m.Vi måste flytta till två rum o kök efter att ha haft två torp med vindar fulla med grejer, det ena dessutom som café o galleri. Har samlat sen ca 40 år tillbaka tror jag. Loade mig själv att inte köpa på mig mera, men idag var det bakluckeloppis i Östersund och då hittade jag en Bo Bergströmvas,, har fyra förut och tre hjärtans gott burkar. Mina barn får SPADER PÅ MIG...

Herr Movarp sa...

Jag behöver väl inte säga så mycket mer än att jag har sjukt mycket grejer...har samma provlem som dig, men mycket större yta att fylla, cilket jag också gjort...

När ordnar vi en stor blogga/läsarträff med försäljning då..? Då kunde vi rensa lite allesammans :-)

Maria på tid och rum i Årsta sa...

Mysig butik ;)

trillivippa sa...

Känner igen det där, även om jag lyckades rensa ut lite i samband med stambytet.
Herr Movarps idé om bloggträff med försäljning låter riktigt bra tycker jag. :)
Fast det värsta är att man säkert skulle köpa på sig lika mycket nytt som man säljer...

monamie ny blogg! sa...

Roligt att kika in i skåpen! Jag tänkte visa upp mina inom kort så håll utkik! :-)

Christin sa...

Kul att få se så många blogg-köksskåp. Skoj med mycket saker men visst kan det bli för bra till sist.

ordningsfrun sa...

Jag gjorde mig av med massor av saker när jag flyttade från hus till en liten tvåa förra året. Visst sved det i hjärtat, men vad gör man? Jag har dessutom en Legosamling som också kräver utrymme, så det gäller att välja noga vilka serier man samlar på.

Bohemiabloggen sa...

Jag kan berätta när det blir en börda! När man ska flytta och har en bäbis på några månader och ingen barnvakt, sex meter bokhylla (som är proppad med böcker), en glassamling på i runda slängar 300 föremål, en massa annan skit som man samlat på sig och dessutom jobbar båda heltid. Vi har hållit på med flytten i tre veckor nu...