onsdag 12 juni 2013

Retroklädernas vecka - dag 4


Nästa klänning ut på catwalken så här dag 4 av klädveckan är en randig 60-talare från Frankrike.
Denna klänning hittade jag på en loppis här i Sundsvall för ett par helger sedan. En sådan där loppis där boende i området får hyra ett bord och sälja sina saker.

Kvinnan som haft klänningen (vilken jag köpte en till klänning av som kommer i övermorgon) hade köpt den på 60-talet och endast använt den en gång på en fest.


Klänningen är av högsta kvalité och tyget har en creppad struktur. I halsen och i ärmsluten sitter det små mässingsfärgade knappar som ger ett väldigt exklusivt intryck. Den enkla modellen känns ändå lyxig att använda tack vare den otroliga kvalitén!


Det roliga är att kvinnan som sålde klänningarna berättade att hon inte slängt ett endaste plagg sedan hon var ung och att jag var hjärtligt välkommen att besöka henne så skulle hon plocka fram allt hon hade i min storlek. Det jag ville ha fick jag således köpa!!! Och med tanke på att jag betalade 40kr för denna klänning så kommer jag nog göra fler fynd!

Imorgon kommer det en kjol här på bloggen, den perfekta midsommarkjolen, så välkomna tillbaka då!

2 kommentarer:

Helena Högberg sa...

Elegant! Hoppas du gör många fina fynd hos damen!

khina sa...

Snacka om flax! Att hitta denna jättesnygga klänning och dessutom få chansen att köpa mer.... Åh,du! Allt klär en skönhet....