onsdag 2 september 2009

Tur i oturen

Hade under en längre tid längtat tills den dag Coop skulle släppa sin Stig L. kollektionen, men dessvärre hade jag helt glömt bort att detta tillfälle inträffade samma dag som jag skulle åka med hästen till Uppsala och Ultuna. Det är en rätt rejäl resa här uppifrån och tar sina timmar så det fanns inte en chans att jag skulle hinna in på någon Coopbutik :(.

Tänkte att hästen är viktigare än några muggar men jag kunde inte riktigt släppa tanken på dessa så efter veterinärtiden kl 09.00 på tisdag morgon for vi till den jätte stora Coop som vi sett när vi åkte in i Uppsala kvällen innan. Och ja, där fanns det båda muggar och servetter kvar! Köpte 4 muggar och 4 förpackningar servetter. Tyvärr var handdukarna slut, hade så gärna velat ha dem också. Men jag fick ju något i alla fall och det är ju mer än inget alls. Här hemma hade tydligen allt de fått hem tagit slut inom första timmen de haft öppet...

Men är det någon av er som läser som har någon handduk extra så köper jag den mer än gärna!

Igår var jag in på Fyndlagret en sväng. Har inte varit där på väldigt länge då jag tycker att de har fruktansvärda överpriser på saker och ting. Jag tycker inte att man ska gå in på en butik som heter Fyndlagret och mötas av priser som ligger betydligt högre än hos antikhandlarna. Och att sedan dessutom ta fullt betalt för något som är sprucket eller naggat gör mig riktigt upprörd.

Dock finns det ju alltid möjligthet till fynd om man vet vad man letar efter. Hittade igår en vas från Gustavsberg, Stig L (tack Herr Movarp för bekräftelsen). Ingen märkvärdig men jag gillar den modellen och den kommer bli jätte fin med ängsblommor i.

Den såg ut som, ja jag vet inte vad, super äcklig! Men efter lite gnugg med fingrarna insåg jag det inte skulle vara några problem att få den ren. 50kr gav jag för vasen, ett helt okej fyndpris. Så här såg den ut innan disk:
Och så här efter:
Sedan hittade jag ett prydnadsföremål av Jie. Såg dessa på antik och samlarmässan i Hudiksvall. Där tog de 200kr för dem och det tyckte jag var lite magstarkt. Däremot är 30kr ett helt okej pris och då fick den följa med mig hem. Har inte en aning om när den är tillverkad, den kan lika gärna vara ny, men det spelar inte så stor roll. Dock passar den inte alls in hemma hos mig utan jag tror att den ska få flytta hem till mina föräldrar.
2010-06-22: Kompleterar med mer information efter en kommentar av Bittan.
Mitt JIE föremål tillhör en serie som heter Trendline och tilverkades 1986-1988.

5 kommentarer:

Anna sa...

Vi verkar vara många som letar handduken ;)

Herr Movarp sa...

Den Gustavsbergsvasen, det är Stig Lindberg, så grattis! Jag har lite bilder som jag skickar när jag hittat dem, vasen hör till en serie av vaser och askfat mm för offentlig miljö och hemmabruk. Den finns i några olika färger tror den vita var först. Jag har sålt både en vit och en gulbrun på Tradera tidigare, den vita gav ca 250 kr, medan den andra såldes innan jag visste vem formgivaren var.

Yvonne sa...

Va bra att du bekräftade för mig att det var en Stig L. Hade för mig det men inte hunnit kolla upp det :) Tack!
Då blev det ju ett betydligt bättre fyndpris på den ;-)

Anonym sa...

Hej!
Trendline heter serien från JIE O ditt fina föremål ingår i den serien.1986-1988 gjordes denna serie jag arbetade på fabriken i Gantofta.
Vänligen Bittan Larsen.

Yvonne sa...

Bittan: Tack så jätte mycket för den informationen! Jätte roligt att få höra.