tisdag 29 september 2009

Underbara Spanien

Äntligen hemma efter en veckas arbete i Spanien, Madrid. Men all tid spenderades givetvis inte på arbete, en hel den shopping och truristande hanns också med. Lovade ju er att försöka hitta någon antikaffär i Madrid och jag kan säga att det var inte lätt. De kryllar inte direkt på träd.

Men efter mycket sökande och mycket frågande hittade jag till slut en butik som sålde vintage prylar!

Design från 40 och 50-talet. Mycket från England och USA. En underbar liten butik med mycket smått o gått. Tog en hel del bilder så ni skulle få se. Tyvärr handlade jag inget men det var roligt att titta.


Här är den jätte gulliga tjejen som arbetade i butiken. Hon hade studerat ett tag i USA och pratade engelska så vi diskuterade en hel del. Hennes mamma och moster åkte tydligen till England ganska ofta och gick på "loppisar" för att hitta godbitar att sedan sälja i Spanien. De hade även minst en antikaffär till vad jag förstod.

3 kommentarer:

hatte och matte sa...

Men vad roligt! Hur var utbudet? Hade du kunnat tänka dig att köpa något eller var det inte samma stil som här?

Libby sa...

Kul att få se! Jag undrar samma sak som föregående kommentator. Fanns det några strutlampor, fajanser med 50-talsmönster och coola bestick?

Yvonne sa...

Utbudet var väldigt olikt vårt. Såg inte en endaste fajans eller keramik vas.
Coola bestik fanns det, men oj va dyrt. 2000 SEK för 6 knivar t.ex. med häftiga röda skaft. Även teak fanns med samma pris.

Tror vi är rätt bortskämda här i Sverige med bra priser på fin design. Och sedan så är ju utbudet så mycket större.
Tjejen i affären berömde våra svenska möbler från tiden och sa att de var i en klass för sig och jag kan ju bara instämma ;-)