torsdag 30 juli 2009

3 x Andersson

Har några föremål av Göran Andersson, Upsala-Ekeby. Tänkte visa tre av dem nu, alla är dock från 60-talet då Andersson var verksam på Upsala-Ekeby 1960-67.

Det första är en spegel (nr. 9103) som tillverkades mellan 1963-67. Den är 33cm i diameter.
Jag hittade denna på en loppis och gav 150kr för den.

Nummer två är en vas (nr. 43130/907). Denna tillverkades för Åhlen&Holm och är ca 14cm hög. Även denna ett loppisfynd för endast 50kr.

Slutligen kommer denna lilla kortleksask i teak med keramiklock (nr. 3079G). Tillverkad 1963-65 och 5 x 10.5 x 7.5 cm. Riktigt praktiskt och snygg att ha framme, man kan ju gömma en massa småsaker i den. Även denna köp på loppis för 20kr.

Sitter här hemma nu och är så loppissugen! Vill ut och vända på prylar, rota i kartonger och gräva längst bak i hyllorna. På lördag är det bagageluckeloppis på travbanan, måste nog dit. Vem vet kanske hittar något spnnande där. Tills dess får jag surfa runt i blogglandet och njuta av alla andras fynd.

5 kommentarer:

UpsalaEkeby sa...

Vilken trevlig spegel!! Har faktiskt sett en likadan i en antikaffär i stan, men avstått från att köpa eftersom jag inte vet var vi skall ha den :)

Jag har ju vasen (i två olika storlekar) sen innan, men även asken. Asken är jag även jätteförtjust i. Fungerar som mynthållare inför loppisbesök :)

Du vet kanske redan att det finns en större ask med plats för 3 kortlekar i samma serie?! Skulle vara kul att komplettera med en sådan!!

Yvonne sa...

Å har du sett den spegel, jag har bara sett den en endast gång och då köpte jag den *ler*
Den är ju otroligt lättplacerad så jag tror nog du kan hitta en plats för den ;-)

Va kul att du också har vasen och asken, måste säga att du har bra smak ;-).
Japp, har sett att det finns en ask för 3 lekar också. Precis som du vill jag väldigt gärna ha den. De är ju så användbara.

Helena sa...

Asken var urfin! Jag har aldrig stött på nån sån:S
Jag är oxå loppissugen.... Men upptäckte att mina "stam-loppisar" här runtikring har SEMESTERSTÄNGT! Semester ÄR ju loppis!

Yvonne sa...

Ja visst är den *love* Roligt att du gillade den också.

Va har de stängt!? Det går ju inte, det är ju nu som det är högsäsong för loppisarna! Stackars dig... :)

Unknown sa...

Hej Jag tycker att din blogg är jätteintressant och har en fråga angående vaser ifrån ekeby en är märkt ekeby under men den andra har bara ett nummer på undersidan och är verkligen konstig i sin form. den är fyrkantik med små koner fram och bak typ och har en blågrön nyans