måndag 27 juli 2009

Så började det...

Oj vad tiden går, sitter här och tänker tillbaka och inser att det var 11 år sedan mitt intresse för formgivning och design väcktes.
Gick första året på gymnasiet och i samma klass som mig gick en tjej med ett brinnande intresse för 50-tals keramik. Vi blev snart bästa kompisar och jag föll in i hennes värld.

Vi sprang på loppisar varje lunchrast, åkte på loppis och auktionsturer på helgerna och läste allt vi kom över. Båda hade vi Stig Lindberg som vår absolut favorit och det har jag än idag.

Kommer fortfarande ihåg mitt första Stig Lindberg "objekt". En gul Gefyr för 10kr på en loppis. Oj vad lycklig jag var!

Idag har samlingen vuxit en del och innehåller alla typ av formgivning från 50-talet (men även årtiondena där ikring) som jag finner tilltalande. Den tyngsta vikten ligger i keramiken, men det finns även en del glas, plast och möbler.

I denna blog tänkte jag dela med mig av min passion för dessa saker, visa vad jag har, de fynd jag gör och vilka saker jag drömmer om. Försöka dela med mig av det jag lärt mig längs resans gång men även be er läsare om hjälp då jag går bet.

Vet inte just nu vart bloggen bär hän men det märker vi tids nog.

Välkomna!

3 kommentarer:

Herr Movarp sa...

Välkommen till bloggvärlden, ser fram emot dina samlingar!

Yvonne sa...

Tack så mycket!

Bengt sa...

Hej vasen högst upp kan du berätta lite om den? Har en själv.