tisdag 28 juli 2009

De vita springarna

Utav alla djurfiguriner som finns, står mig hästen varmast om hjärtat. Har svårt att inte köpa en häst som jag gillar. Så av den anledningen finns det en hel del hästar i min samlig. Hästarna av Stig Lindberg har ni ju redan sett, så nu tänkte jag visa mina vita springare.

De första tre är alla från Upsala-Ekeby och i alla fall de två första avsedda att placeras på askfat för dekoration.
Som följer:
Bild 1: Häst nummer 30
Bild 2: Häst nummer 31
Bild 3: Häst nummer 37Sedan har jag en mycket intresant häst av Karl Grössel. Denna är märkt K.Grössel Rörstrand Lidköping. Allt jag vet om Grössel är det som står i min bok "Porslinsmärken" och där finns att läsa "Andställd som modellör på Rörstrands Porslinsfabrik 1937-39, där han utförde djurskulpturer".
Hästen med stämpel ser ut så här:


Har sökt på nätet men inte funnit någon information om Grössel, någon av er som vet något? Alla upplysningar av intresse, tycker inte om att inte veta ;-)

2 kommentarer:

Upsala-Ekeby samlarna sa...

Åh, vad kul! Blir spännande att följa din blogg!
Länkar dig...

Anonym sa...

K Grössl 1937-1939 Rörstrand.