onsdag 18 november 2009

Fynd från auktionen - del 3

Fortsätter fyndvisningen.
Här är två små vaser från Bo Fajans, gav 70 kr för paret.
Härlig form och härligt gröna. Har grått och grönt i köket så dessa passade perfekt in. Vaser är så otroligt lättplacerade. Mycket svårare med fat. De får man liksom varva mer med och byt med jämna mellanrum. Vaser kan man bara klumpa ihop i en grupp. Ju fler ju finare.

Båda vaserna är ordentligt signerade och om någon av er som läser här har boken om Bo Fajans keramiktillverkning så får ni gärna slå upp dessa åt mig och se om det står tillverknings år och formgivare. Ska skaffa mig boken, det har liksom bara inte blivit av. Kanske ska önska mig den i julklapp det vore nog smart!

5 kommentarer:

Helena sa...

Wow! Läckra!

Herr Movarp sa...

Ja, dom var fina minsann, jag hittar ofta Bo Fajans-prylar, men sällan felfria tyvärr. Senast idag hittade jag en kanonfin skål som tyvärr var kraftigt naggad på 3 ställen...den blev kvar på loppisen!

Syster sa...

Den är antecknad på önskelistan. Något annat som önskas? ;)

Yvonne sa...

Ja visst är de härliga!
Och jag håller helt med dig Herr Movarp det finns betydligt fler trasiga Bo Fajans föremål där ute än hela. De var väl inte av den bästa kvalitén, lite synd tycker jag då de ofta är otroligt vackra i underbara färger!

Yvonne sa...

Hej Syster!
Va bra att du antecknar, jag har en jätte lång lista på Adlibris, skickar den till dig!
I år är det en bok-jul.
Du vet ju att jag älskar faktaböcker om det man är intresserad av precis som dig!