fredag 20 november 2009

Fynd från auktionen - del 4

Fynden fortsätter att ramla in här på bloggen.
Fyndade faktiskt en till vas från Bo Fajans. Den heter Turkos och har en härlig form, påminner lite om en kanin då bladen på skaftet ger mig associationer till kaninöron.

Samma för denna vas som de två i inlägget nedan, har någon boken om Bo Fajans så får ni väldigt gärna slå upp vasen åt mig!

Som Herr Movarp sa i en kommentar i inlägget nedan är det väldigt svårt att finna föremål från Bo Fajans som är hela. Oftast är det minst en nagg på dem och de är väl inte kända för att göra de mest hållbara föremålen. Dock har jag haft turen att hitta en hel del i mycket fint skick. Men mängden trasigt man finner är betydligt större!

Dock vad dessa vaser från auktionen i nyskick, fantastiskt fina. Fanns en hel del föremål just från Bo Fajans på denna auktion men även en uppsjö av prylar från Gefle. Röd Rubin i parti och minut och säkert nästa allt annat som Percy skapat. Kanske hade de tidigare ägarna en förkärlek till Gävle med tank på den repertoar som dukades upp. Annars tycker jag att det är mer vanligt med mycket Upsala-Ekeby och Gustavsberg, så det var lite roligt med en auktion där tyngdpunkten av föremål var fördelade på detta sett (Gefle och Bo Fajans). Det blev på så vis en lite annorlunda auktion.

2 kommentarer:

Svenskt Retro, 50-70-tals porslin och design sa...

Det var inte illa vad du fyndat. Snygg vas med lite ovanlig form.

Yvonne sa...

Och mer kommer... :)