söndag 13 december 2009

Glad Lucia och Trevlig Tredje Advent!

Det är precis vad jag vill önska alla mina besökare här på bloggen och jag gör detta genom att vias upp ett av de fynd jag gjort på Tradera nyligen.

Denna underbara adventsljustake från Luma hämtade jag ut idag. Köpt på Tradera till ett riktigt kalaspris. Ljusstaken är i teak och från 50-60-talet. Fint skick och fungerar perfekt! Underbara dessa äldre modeller som har brun sladd. Så synd att alla nya lampor bara kommer med vit eller svart sladd idag.

Tydlig märkning i botten. Denna modell av adventsljusstake tillverkas fortfarande men då får du den i ek istället. Givetvis måste ett hem med inredning från 50-talet ha en i teak, denna kommer verkligen pryda sin plats.

7 kommentarer:

Fru Ekeby sa...

Hejsan svejsan Yvonne!
Den snygga ljusstaken måste passa exakt hemma hos dej!
Hälsningar från fru Ekeby!

Svenskt Retro, 50-70-tals porslin och design sa...

Vilken jättefin ljusstake. Dom där rackarna kan vara rätt dyra har jag sett.

Yvonne sa...

Fru Ekeby: Tack, ja den är som pricken över i:et. :-)

Svenskt Retro: Ja visst är den stilig.
Det stämmer att det brukar bli väldigt dyra, hade tur med denna dock var den ändå nte jättebillig men ett riktigt fynd om man jämför med vad de brukar gå för.

Katarina sa...

Nämen vad roligt! Jag och Christer funderade så sent som igår om den hade blivit din eller om någon annan snokat sig före. Jättekul! Den är verkligen superfin :)

Yvonne sa...

Katarina: Tack, va kul att du gillade den!
Ja jag bevakade auktionen som en hök så att ingen annan skulle få chansen ;-)
Hälsa C och W

Anonym sa...

Hej Yvonne !

Underbart med så vackra saker ! Jag har också Luma ljusstake, inte så fin, men av mässing med träfot och förstås sjuarmad (LS 61A). Den lyser inte längre. Kanske har jag fel lampor. Vet du vilka lampor som gäller ? En trevlig julhelg önskar Siv Lonnoy bolo40snabelfree.fr

trillivippa sa...

Tack för länken! Vad roligt att se att den finns som elektrisk ljusstake också! :)