måndag 9 augusti 2010

Ett par UE fynd

Det jag har märkt under det sista åren jag har varit på mina loppisrundor är att det blir svårare och svårare att hitte fin keramik. Till och med i de högre prisklasserna är det svårare.
Antagligen är det fler intresserade nu än det var förut men för mig som har hållit på och samlat ett tag så känns det lite tråkigt.

Glas däremot är fortfarande betydligt lättare att både hitta och fynd.
Dock har jag hittat lite keramik under semestern. Här är två saker från Upsala-Ekeby.

Detta fat är formgivet av Anna-Lisa Thomson och fanns i produktion 1944-54. Nu är jag inte den personen som brukar köpa fat/askfat, men med en glasyr som denna kunde inte ens jag låta bli!


Sedan slank det även med en liten söt vas av Ingrid Atterberg, 1951-52. Inte direkt de färger som jag förknippar med Upsala-Ekeby, men lite roligt annorlunda.

6 kommentarer:

Randiga Tråden sa...

Den lilla vasen är söt, visst är svårare att hitta UE till bra pris.

Unknown sa...

Snygga saker! Båda två gillar jag...speciellt askfatet.

form55 sa...

Det är nog både större efterfrågan och mindre tillgång som gör att det nu är svårt att hitta bra saker.
Dessutom så är det tyvärr få ställen nu som antingen inte säljer de bästa sakerna på annat håll eller låter vissa utvalda köpa innan vi vanliga dödliga får en chans att ens se dem.

Anonym sa...

Vilken fin vas. Den har jag inte sett tidigare, den var så mjuk i färgerna. Kul!

Simon sa...

Om det var någon som besökte Antikmässan i Norrskedika (strax norr om Östhammar)i söndags 8/8 så kunde man hitta många fina pjäser. Jag har nog aldrig besökt en sån UE-tät mässa. Själv hittade jag en Unik skål av Atterberg.

Yvonne sa...

Randiga Tråden: Ja visst är den <3

Anna: Tack! Jag också ;-)

form55: Helt rätt, detta är precis vad jag tror också. Synd bara att utvecklingen går åt det hållet, men det är nog tyvärr ofrånkomligt.

Catrin: ja den skulle kunna betecknas "gullig".

Simon: Tyvärr när man bor i norrland så är det oftast lite för långt till alla mässor. Brukar dock försöka hinna med ett par per år i alla fall. Roligt att detta var en bra mässa och att du gjorde fynd. Önskar att jag varit där.