fredag 20 november 2009

Fynd från auktionen - del 5

Denna skål och 2 ljuslycktor ropade jag in för 50 kr. Gillade designen, något i formen tilltalade mig. De är i kristall och skålen är signerad. Tyvärr är jag mycket dålig på att tyda skrivstil och känner inte igen signaturen men någon av er kanske kan hjälpa mig.

Ny information från AL: Skålen och ljuslycktorna är designade av Sigvard Bernadotte och serien heter "Crown", dessa tillverkades för Lindshammar. Tyckte väl att jag kände igen dem ;-)

I vilket fall är 50 kr ett bra pris för en skål och 2 ljuslycktor oavsett tillverkare och formgivare. Men visst är man nyfiken och vill gärna ta reda på vem som kan ha gjort dessa.

5 kommentarer:

Helena sa...

Urfina! Jag är en dålig auktionsbesökare... Men jag får helt klart ändra på det!=oD

Yvonne sa...

Ja auktioner är toppen, finns alltid chans till fynd. Och när man kommer på en auktion med ett stort utbud av fina föremål och få uppköpare blir man så lycklig!

Uppköparna i Ö-vik verkar inte vara så intresserade av 50-tals keramik (om det inte är Stig L eller Lisa L) vilket glädjer mig ;-)

Gamla saker och fina ting sa...

Auktioner är mums. Riktigt fina fynd du har gjort. Dessa var läckra, snyggt med flera i samma serie. (Som med all keramik, porslin o glas)

A-L sa...

Det där ser ut som Sigvard Bernadottes "Crown" som han gjorde för Lindshammar.

Anonym sa...

Det är Bernadotte.....fynd