måndag 22 februari 2010

Bambu

Så har det gått några dagar igen och jag har inte kunnat blogga, fyllde hårddisken på datorn med bilder så blev tvungen att skapa lite plats innan jag kunde få in några nya och blogga utan bilder känns rätt meningslöst.

Dock har det blivit en hel massa fynd gjorda veckan som gått, så kommer pressentera dem klumpvis här på bloggen under veckan.

Börjar med denna vas "Bambu" av Bo Borgström, Åseda. Älskar dessa vaser men tyvärr har jag inte hittat några innan. Vill ha många ståendes i en liten klunga i olika färger och storlekar!

Bo Borgström tog examen 1951 efter att ha läst på Konstfack. Han började sin bana som keramiker men landade sedan på Åseda glasbruk, där han fick utforma en glaskollektion för dem under 1961. Kollektionen blev en stor succé både konstnärligt och kommersiellt, och markerade början på ett långt samarbete mellan Borgström och Åseda.

Färg och enkelhet är kännetecknen för Borgströms design, och båda illustreras vackert tycker jag i hans Bambuserie. Hoppas verkligen att jag finner fler vaser snart!

Uppdatering:
Denna vas är ej en Bambu, utan kommer från Eneryda Glasbruk.

8 kommentarer:

Herr Movarp sa...

Visst är dom fina! Just tanken på att ha några stycken i en grupp som du säger är härlig. Jag har tre stycken, varav två olika stora gröna (och en röd)! Här är två av dem:

http://porslinsbloggen.blogspot.com/2009/11/anti-inredningsblogg-del-3.html

Yvonne sa...

Å vad fina!!!!
Röd tycker jag är den absolut finaste färgen! Sedan skulle gula och oranga inte vara helt fel heller!
Lyllo dig som har 3, jag får fortsätta att leta...

Simon sa...

Jag har flera stycken vaser ifrån Borgström. Jag gillar han mest av alla glas-konstnärer. Bambu vaserna brukar jag se rätt ofta på loppisar men jag köper dom aldrig.

Simon sa...

Eller nu menar jag den blå färgen ;)

Yvonne sa...

Simon: Ja han är en riktigt duktig designer Borgström. Vad kul att du har flera vaser av honom. Han har gjort mycket som är riktigt snyggt!

Så du klarar av att lämna kvar bambuvaser på loppisarna, det skulle jag aldrig kunna göra ;-) Jag är så glad nu när jag äntligen hittat en.

Libby sa...

Varför har inte jag sett någon Bambu på loppisar? Nu ska jag hålla ögonen öppna!

Yvonne sa...

Libby: Precis så resonerade jag också tills jag sprang på denna! *så glad*
Du får som du säger hålla ögonen extra öppna ;-)

Anonym sa...

Hej
Bo Borgströms vaser Bambu, ska vara raka i foten, de som är utsvängda längst ner är Eneryda./Lars