onsdag 24 februari 2010

Veckans Bo Fajans fynd

Det är något speciellt med Bo Fajans och deras bruksporslin. Älskar deras färgskala samt kvalitén på glasyrerna som nästa känns som plast. Jag tycker att dessa föremål håller väldigt hög kvalité men tyvärr oftast när man hittar dem på loppis så är det naggade.

Har funderat mycket på detta, om det verkligen är så att dessa föremål håller lägre kvalité än annan svensk "märkeskeramik"? Eller kan det vara så att den var billigare att köpa och därför har behandlats med mindre aktsamhet. För det vet man ju själv hur man gör...

I alla fall hittade jag några småsaker från Bo Fajans under veckan som gick. Alla i samma färger som mina snäckskal, så de kommer passa bra ihop.

Först en liten härlig skål, mycket användbar. 40kr gav jag för den, inget jätte fynd men inte dyrt heller.


Sedan hittade jag dessa små söta, 2kr st det är ju nästan gratis!


Slutligen två små fat på vilka ett värmeljus passar perfekt, 3kr st kostade dessa.

Känns kul att fylla på med lite färg i skåpen så här inför våren. Annars har det ju en tendens att bli mycket brunt, vitt och svart.

2 kommentarer:

Herr Movarp sa...

Ja, det är kanon att ha färger! Du har tur du med att hitta fina Bo Fajans-prylar, och jag håller med om att det mesta är naggat på loppisar, annars är det ofta dyrt här omkring, och jag kan inte riktigt förklara det...

Du såg min lilla gröna Bo Fajans-vas i det senaste inlägget förresten? Den var riktigt trevlig och i toppenskick, endast 30 kr!

Danjel sa...

De där små faten, är de till värmeljus? Eller kanske små askfat eller fat att lägga tepåsen på? Jag hade nog använt dem till det sistnämnda :)