torsdag 25 februari 2010

Veckans UE fynd

En del Upsala-Ekeby föremål har det blivit under veckan spm gått.
Först ut blev en till blomkruka i serien Risto ( se här ) storlek nr. 3. Helt oanvänd, denna kruka har aldrig sett en blomma i hela sitt liv. I ett sådan skick var jag bara tvungen att köpa den. Dessutom är dessa krukor med vit glasyr tillsammans med oglaserad keramik mina favioriter.
50kr gav jag för krukan, det tycker jag är helt okej med tanke på att den var i absolut nyskick!

På min favoloppis sprang jag sedan på denna björn tillverkad 1944-46. Hittade en vitglaserad för ett tag sedan ( se här ), 5kr för björnen, ett riktigt klipp!

Nästa fynd var detta fat, helt omöjligt att läsa vad det står under, ser ett E och vad som ser ut att vara siffror. Då det är mer än en siffra så är det antagligen den äldre nummerserien. Längre fram i produktionen har jag för mig att dessa fat bytte nummer till 1, 2 osv.
Dekoren på fatet är "Ängsblom" av Anna-Lisa Thomson och jag gav 28kr för det.
Ett par askfat blev det också denna vecka. Först ut är detta formgivet av Mari Simmulson. Serien heter Polar och fatet har nummer 8068 M, tillverkat 1968-69. Riktigt snyggt för att vara ett askfat, för endast 13kr fick det följa med hem.


Askfat nummer två (eller kanske det bara går under benämning fat) är sist ut idag. Även det formgivet av Mari Simmulson och tillverkat 1954-70, nummer 4156. Detta fat tillverkades i många olika dekorer, tyvärr vet jag inte vad denna dekor heter men kanske någon av mina läsare gör det!

2 kommentarer:

Helena sa...

Kanonfin kruka! Gillar också färgställningen och mönstret på den. Jag har liknande fast de kommer från Sesam Keramik. De finns med på bild i mitt senaste inlägg.;-)

Herr Movarp sa...

Fin-fina fynd! Jag vet inte heller vad dekoren på fatet heter, jag har ju ett med samma nummer, men med dekoren "Arnica", lite blomlik. Dom allra finaste är ju faten med ansikten, men priserna är ofta höga på dem...

http://porslinsbloggen.blogspot.com/2009/09/fat-fran-upsala-ekeby.html

Annars har jag också lite keramikfynd att blogga om från igår, mer om det kommer i en porslinsblogg nära dig :-)