tisdag 23 februari 2010

Veckans utländska fynd

Så har jag då köpt min första vas märkt Germany...
När man googlar på dessa vaser finns det så mycket snyggt men tyvärr är de jag springer på på loppisar inte alls roliga. De har trista färger och både känns och ser väldigt billiga ut.

Men när jag i veckan sprang på denna vas blev jag positivt överraskad. Vilken goding, formgivning och kvalité helt i min smak! Den är märkt 184/26. Då jag inte kan så mycket om tysk keramik så får gärna mina läsare hjälpa till att identifiera den.

25kr kostade den och det är fördelen med tysk keramik, en är väldigt billig att köpa fortfarande.

4 kommentarer:

Moster Mjölgumpa sa...

Just nu har jag en bukett tulpaner på mitt köksbord. De står i en vas från samma serie som din. Under min står det 186 15. Tyvärr vet jag inget alls om dem. Vasen är min mammas avlagda...

TUSEN VASER sa...

Wow, Yvonne vilket fynd. Jag har aldrig sett den, så häftig och 26 cm hög en ståtlig vas den också...ska se om jag kan hitta fabriken. Är nog lite inne på D & B märkningen är snarlik min "långa ståtliga"

Yvonne sa...

Moster Mjölgumpa: Å vad spännande, en till likadan fast mindre, du får gärna lägga ut den på bild på din blogg!

Cinna: Tack! Jag hoppades på att du skulle svara. Ja visst är den jätte fin, jag har aldrig sett någon likanande innan. Skulle vara helt underbart om du kommer på vem som gjort den, nu ska jag kolla upp D & B =)

Moster Mjölgumpa sa...

Nu kan du se min vas på min blogg...