fredag 26 februari 2010

Veckans Gustavsbergsfynd

Även ett par fynd från Gustavsberg har gjorts under veckan som gått.
Denna Gefyr (formgiven av Stig Lindberg) hittade jag på Erikshjälpen. Nu för tiden är det i stort sett helt omöjligt att fynda Gefyr. Jag tycker att de går för överpriser med tanke på vilken massproduktiopn det varit utav dessa.

Denna modell har jag inte sedan tidigare så då blev den genast intressant och med tanke på dagens prisbild kändes 67kr rätt okej ändå. Hade det varit en model som jag hade haft sedan tidigare hade jag inte köpte den för det priset.


För det mycket mer intressanta priset 37kr fick denna karott i serien Cordon Bleu följa med mig hem. Cordon Bleu tillverkades i modell LU, samma som t.ex. Coq och kom dessutom samma år, alltså 1966. Formigvaren även här mr Stig Lindberg him self.

Karotten är i absolut perfekt skick och det finns inte att spår av användning. Den är även av den storsta stoleken i serien vilket gör den ännu mer användbar.

3 kommentarer:

Lybtar sa...

Åhhh vad fin karotten är.
När det gäller Gefyr så håller jag med. Det är för höga priser. Spettsfaten ligger med utrop på 200kr på Tradera. Har heller aldrig sett den varianten. Mycket fin.

Danjel sa...

Hur stor är karotten? Jag har en Coq, den är 18 cm rakt över... vet du hur många storlekar Coqs karotter gjordes i?!

Herr Movarp sa...

Jag tycker också att Gefyr är för dyra, så unika är dom ju inte som du säger. Har hittat några olika senaste året för betydligt lägre summor, då har jag köpt. Det är dock de mer vanliga modellerna. Jag har dock en fin liten spetsig skål och en hög karott med handtag, tyvärr saknar den locket. Den gav gav 2 kr för...idag hittade jag en stor form Gefyr Pastell (ljust turkosblå), tyvärr hade den en större nagg, annars hade jag slagit till!

Jag har också en fin kastrull i Cordon Bleu-serien, den har handtag och lock. Gillar den serien!