söndag 25 oktober 2009

Banankartongfestival - del 4

Libby på Femtiontalsjakten hade för att tag sedan ett inlägg om pudlar och frågan var om dessa var 1950-tals hunden nummer ett eller inte. Och jag tror nog att dessa ligger topp två tillsamman med skottarna ;-)

Efter lite funderande på om jag hade någon pudel, kom jag på att jag någon stanns borde ha en pudel nerpackad som min mamma fick som liten. Och vad tror ni dök upp när jag grävde i mina banankartonger? Jo, pudeln!

Denna tillverkades av Upsala-Ekeby åt Turitz & Co och är designad av Mari Simmulson, med nummer 1027/109. Det finns även en stor pudel (nr. 1027/110) och en katt (nr. 1027/108) i samma serie. Den stora pudeln är riktigt fin och den skulle jag verkligen vilja ha.

3 kommentarer:

Libby sa...

Härligt. Ännu ett "bevis"!

Svenskt Retro sa...

Det rasar in fynd på fynd.. men jag vet inte om hunden var så snygg.. he he..ser lite skum ut med hårkrullet.. men den är ju lite..tja.."anorlunda".

Yvonne sa...

Ha ha jag tycker väl inte heller att den är så snygg, men håller med, anorlund helt klart.
Men den har en viss charm, fulsnygg?

Sedan så är den ju faktiskt ett bevis till för Libby ;-) *ler*