tisdag 18 augusti 2009

Att samla; en blir lätt två, blir lätt flera...

Japp jag erkänner det, jag är en hamster, en samlare, en person som inte kan göra sig av med saker så lätt. Nu på senare år har jag dock kommit fram till slutsatsen att det inte har något med mig att göra, utan egentligen är allt "fyndens" fel.

Som jag tidigare har nämnt så vill ett "fynd" ha kompisar. Det behöver inte stå särskilt länge hemma hos mig på en hylla eller i ett skåp så börjar det att "tjata". Och vips har man fallit för dess bedjande och så har man två. Och ni ska inte tro att det blir tyst i skåpet bara för att det första "fyndet" fått en kompis, ack nej, det är snarare tvärtom. Nu är det ju helt plötsligt två som "tjatar" och två röster hörs ju mycket tydligare än en. Och innan man vet ordet av så har man en liten samling.

Snäckfaten i detta inlägg är ett bevis på detta fenomen.
Det började med två snäckskal på en loppis för 10kr st. Efter det har jag köpt varje snäckskal jag kommit över. Nu har jag en hel liten samling.

Fördelen med snäckskalen nu är ju faktiskt att jag kan använda dem när jag har fått så pass många. De är ypperliga att använda vid dukning och lägga upp diverse små smakligheter på.

Faten är tillverkade av Bo Fajans. Jag har tre färger och två storlekar. Just nu har jag totalt 11 st. snäckskal. Vi får väl se hur många jag kommer ha totalt innan jag är färdig eller rösterna i skåpet har tystnat *asg*.

Kort om Bo Fajans:
1874 startades i Gävle Bobergs Fajansfabrik AB av Erik Boberg. Fabriken tillverkade konst och prydnadsföremål. Efter Eriks död tog hans söner över verksamheten. Under första världskriget sjunk produktionen kraftigt men så fort kriget var över byggdes fabriken ut, företaget ombildades till aktiebolag och namnet kortades till Bo Fajans. Bo Fajans bedrev sin verksamhet fram till 1968.


7 kommentarer:

Skaffaren sa...

Det var inte så dumt, att samla på något man kan använda. Jag får nog tänka om..

loppisfia sa...

dom var ju jättefina, har aldrig lyckats hitta något snäckskal. ska hålla ögonen öppna!

Henrik sa...

Tjusiga dom där. :)

Herr Movarp sa...

Ja, dom hade jag aldrig sett förut, men visst är dom fina! Jag hittade ett på loppis igår, hade aldrig tänkt på det utan detta inlägg och bilderna. Tyvärr var det stora naggar så jag köpte inte, annars hade ju 10 kr varit okej!

Yvonne sa...

Skaffaren: eller så är man smart och visar bara de samlingar som man faktiskt kan använda ;-)

Loppisfia och Henrik: Kul att ni gilar dem!

Herr Movarp: Å du hittade en igår, va kul! Tråkigt att den var naggad. Jag köper aldrig något som är trasigt om det inte är något mycket speciellt. Men bruksporslin tycker jag ska vara helt och fint.

anna sa...

Oh vad fina! Färgerna var verkligen helt underbara!

anna sa...

Och nu har jag också hittat fyra stycken! :) 10:- styck. //anna igen