onsdag 19 augusti 2009

Dags för lite glas - del 3

Fortsätter väl på glastemat när jag har ångan uppe, sedan lovar jag att det kommer en massa keramik ;-)
För ett par år sedan köpte jag dessa glas från Reijmyre på auktion, 6 st stora och 6 st små. Alla i toppskick. Gav 150kr för alla 12 och känner mig nöjd med det priset. Vet dock inte vem som står bakom dem, men det går ju att spekulera ;-)

I vilket fall är de flitigt använda, de stora fungerar både till vin, champagne och läsk och ser väldigt vackra ut på ett väldukat bord. Det finns bara ett problem med användningen av dessa och det är disken.

Hur gör ni med era saker som är etikettmärkta, vill ni ha kvar etiketterna eller bryr ni er inte?
Jag är väldigt nogran, vill ha alla etiketter kvar. Så när jag diskar ser till att ha en tumme som är torr, placerar den hårt över etiketten och håller kvar den där under hela diskningen. Sedan är det snabbt till handduken och torka av den. Det betyder att det tar väldigt lång tid att diska ett glas, tänk då när man har flera *suck* Men det är värt det enligt mig.20100816 Uppdatering: Dessa glas är formgivna av Monica Bratt och hör till modellen B-6.

Inga kommentarer: