tisdag 11 augusti 2009

Fynd från samlarmässan - del 4

Har tidigare i ett inlägg visat mina vita springare. Nu har de fått tillökning! Hittade denna underbara häst på mässan. Säljaren sa att den var från Gefle Porslinsfabrik men jag har inte en aning. Har slagit på signaturen i min bok "Porsilnsmärken" men kan inte finna den. Ser ut som om det skulle kunna stå Ftj. Är det någon som vet något om hästen eller har någon idé?

Nu har jag fått veta av Herr Movarp på Porslinsbloggen att hästen är tillverkad av Folke och Elsa Jernberg och sådeles står det Fej under ena foten. Vilken tur att man har så kunniga läsare! Nu ska jag själv läsa på lite mer om Jernberg.

8 kommentarer:

Herr Movarp sa...

Fej = Folke och Elsa Jernberg. Kolla på PES, där finns mer info!

Herr Movarp sa...

Ett tips: Boken Svensk Keramik under 1900-talet av Bengt Nyström från 2008, kanonbra med info om "okända" keramiker i Sverige!

Yvonne sa...

Tack så mycket! Viste nog att du skulle veta ;-)
Vet att jag kände igen signaturen, men ibland står det helt still. Nu ska jag läsa på lite.

Boken "Svensk keramik under 1900-talet" finns med på min önskelista på Adlibris, har bara inte kunnat köpa den än. Men nu känns det mer angeläget än tidigare :)

Fru Ekeby sa...

Hejsan svejsan! Du fick dej en häst i alla fall! Den mässan brukar jag aldrig missa, men i år valde jag sjölivet istället. Det var på den mässan (för några år sen) jag fick mitt namn "fru Ekeby" av en säljare som vet precis vad jag letar efter! Ha det bra från fru Ekeby.

Yvonne sa...

Jasså, du brukar också åka på den mässan, kul! Jag har nog varit där minst 10år i rad nu, går alltid att fynda.
Så det var där du fick ditt namn, ser man på :)
Ha det toppen du också!

Anonym sa...

hej! surfade runt på måfå och hittade denna blogg. Underbara prylar du spinger på. Jag har en fråga..jag har 5 st POP-vaser , ungefär som ett set, orangea gjorda av Ingrid Persson. Nu vill jag sälja av dem då vi flyttat och allt annat skall få plats. Har du nå´t tips om var man kan sälja dom till bästa pris och vad dom kan tänkas gå för? Tacksam för svar

Yvonne sa...

Hej Anonym, roligt att du hittade hit och gillade mina små fynd :)

Så du har 5 vaser i Pop-serien, härligt! Om du funderar på att sälja dem finns ju alltid Tradera och Blocket. Annars om du bor så till så går de ju alltid att lämna dem till ett auktionshus. Att sälja direkt till en antikhandlare lönar sig aldrig, men det vet du nog redan.

Pris är lite svårare då det inte är så vanligt att dessa vaser kommer ut till försäljning. Såg en liten orange vas gå för 400kr för någon vecka sedan. Så du borde kunna få en bra slant för dina 5 vaser.
Pop är ju en serie som är väldigt populär just nu och som passar in i dagens trender.
Lycka till med försäljningen!

Anonym sa...

Hittade denna sida när jag själv googlade, trodde dock att j:et var en sjua. Har själv ett fint litet djävulshuvud som jag hittat på loppis.