torsdag 27 augusti 2009

Kvällsfynd

Kvällen spenderades i skogen, 4h i spöregn gav dock resultat.

Skogens guld i ett av mina fynd, kan det bli bättre? En hel massa kantareller blev det. Här ovan ligger de och väntar på rensning i min ungsform nr.25 i serien Pickninck av Marianne Westman, Rörstrand. Picknick tillverkades 1956-69 och är idag omåttligt populär. Därför betingar föremål i denna serie ett högt pris. Denna form fick jag av en av mina bästa vänner. Den var kvar efter hennes mormor som flyttat, helt oanvänd, och hon tyckte att den skulle få flytta in hos mig *love*.

Efter en timmes rensning och stekning var det dags att hugga in i kantarellerna. De serverades på stekt bröd och på mina Coq tallrikar av Stig Lindberg. Har hela servisen Coq (12 delar av allt) och äter på den dagligen. Coq tillverkades 1966-85 och jag fick tag i servisen i helt oanvänt skick hos antikhandlaren i stan. Sedan har det tillkommit ungsfat, uppläggningsfat, grytor, skålar etc.

Älskar denna servis, ska nog ägna ett helt inlägg åt den någon gång i framtiden.
Nu ska det ätas kantareller *mums*

8 kommentarer:

Maine sa...

Åh vad gott...! Jag ska också försöka hitta lite kantareller i helgen, om jag hinner mellan diverse loppisbesök! :-)

Anna sa...

Åhhhh så gott! Jag är så avundsjuk! Lite på fatet men mest på kantarellerna faktiskt :)

Yvonne sa...

Ja det var verkligen jätte gott!
Gissa om jag blev proppmätt..!?

Libby sa...

Mums! Är lika delar avundsjuk på Picknickfatet och kanatrlellerna :-)

Svenskt Retro, 50-70-tals porslin och design sa...

Visst är Coq mysiga.. har kommit över en del som jag snart ska visa på min blogg.

Danjel sa...

Jag fyndade härom veckan en Coq kanna för 10 kr :) Skulle gärna hitta lite tallrikar i serien... kör du dem i maskin eller handdiskar du dem?

Yvonne sa...

Handdiskar dem!
Dock tål dessa maskindisk väldigt bra, men jag tar det säkra före det osäkra ;-)

Danjel sa...

Jag kör också med handdisk med de äldre tallrikarna, tyvärr använder man dem lite mer sällan då... vi hatar att diska ;)

Jag får tacka för en bra och informativ blogg! Jag har läst din och dina bloggvänner i några månader nu, alltsedan jag blev mer intresserad av antikviteter och design. Jag har lärt mig mycket från era bloggar :)