måndag 17 augusti 2009

En liten vas

Har en vas från Rörstarnad som jag verkligen gillar. Har sett den i några andra utföranden men alltid med samma dekor. Vet inte så mycket om den egentligen. Jag trodde att den var från 1940-talet då stämpeln antyder det, men Herr Movarp informerade mig om att 502 betyder sista halvåret av 1950. Så nu blev det en 50-tals vas av den *ler förnöjt*

I övrigt finns ingen signatur och jag har inte funnit den någon annanstans där de vetat vem som gjort den. Kanske någon av er vet.
Vasen köptes i alla fall på en loppis i Göteborg för 50kr, det tycker jag var ett bra pris trots okänd formgivare ;-).

4 kommentarer:

Herr Movarp sa...

Fin vas!

Texten 502 = andra halvåret 1950, dvs tillverkningstid. Stämplarna användes ju lite flytande, även om det är angivet att denna kom på 1940-talet användes den säkert överlappande med nyare stämplar.

Yvonne sa...

Nämen vad trevligt, då blev det ju en femtiontalsvas av den *ler*
Tackar för informationen och inser att jag måste fylla på lite bland mina skriftliga källor ;-)

Tina sa...

Hej! Hittade den här bloggen när jag sökte på "keramik 50-tal" eftersom jag köpt "nånting" (?) idag... Rookie som jag är kan jag inte ens tidsplacera den men chansar på 50-tal, det är en keramikvas med öra, blå-svart spräcklig sak... I botten står det W. Germ, och jag kan fasen inte hitta det nånstans på nätet, bara W. Germany!
Är nyfiken på den, vet du nåt om den utifrån min beskrivning? Ungefär 15 cm hög.
Är lite nyfiken på vasen, köpte den för trettio kronor och oavsett värde så diggar jag den :)

Helena sa...

Å vad fin! Supersöt!