måndag 24 augusti 2009

Lunchfynd!

Passade på under lunchen att springa iväg på en ny loppis som öppnat i stan. Eller ny och ny, de har nog hafte öppet hela sommaren i alla fall. De tar emot saker från allmänheten och säljer för välgörenhet.

Har tidigare inte hittat något spännande där men idag gjorde jag det första fyndet.

Denna loppis har enligt mig hög fyndfaktor då de inte verkar ha så stor koll på vad de säljer.
Det fylls väldigt ofta på med nya saker och idag på en hylla stod 6 st. utav de snäckskal från Bo fajans som jag tidigare visat. 2 gröna, 2 brunoranga och 2 gula. Dock var en gul naggad så den fick stå ensam kvar. 8kr st. blev en total summa på 40kr för dessa fem små underbara ting!


Egentligen var jag på jakt efter en kaffeburk och en kakburk (IRA) men några sådana fann jag tyvärr inte. Dock hittade jag en adventsljusstake, endast märkt med numrering. Så nu håller jag på och undersöker om den kan vara en Upsala-Ekeby. Köpte den dock inte men blev lite sugen, vi får väl se hur jag gör, måste fundera lite...

3 kommentarer:

Moster Mjölgumpa sa...

Problemet är ofta att om man går hem och funderar så är saken såld när man kommer tillbaka. Allt för många gånger har jag gjort så.

Herr Movarp sa...

Det är kul med såna loppisar, du får njuta så länge det varar, ofta ändras det mer den kunskap de får med tiden...du vet ju själv, man känner till mer och mer, fynden blir fler och fler...

Snäckfaten är fina, vad använder du dem till?

Yvonne sa...

Moster Mjölgumpa: Ja risken finns ju att den blir såld, så jag får väl bestämma mig fort.

Herr Movarp: Ja tyvärr är det så, att de kommer lära sig mer och mer. Just nu verkar de ta in folk som inte har något arbete eller behöver stöd på ett eller annat sätt. Så jag hoppas att det dröjer lite innan de börjar höja sina priser.

Snäckskalen brukar jag använda vid dukning. T.ex. passar de super bra att servera små förrätter på, att lägga upp smör på (gillar när man vid dukning ger varje gäst en egen liten smörklick gjord till en vacker boll på ett litet fat). Man kan äåven ha gelé på dem, flingsalt, tapenad, pesto mm. Fantasin är begränsningen...