lördag 1 augusti 2009

Pop-konst, helt i min smak...

Inger Persson är en formgivare som jag tycker att det pratas ganska lite om. Hon arbetade åt Rörstrand åren 1959-71 och sedan igen mellan 1982-96. Hon gjorde mycket handdrejat och handdekorerat stengods.

1968-69 gjorde hon en serie som blev väldigt uppmärksammad. För min del så är det den serien som jag förknippar henne starkast med. Serien heter Pop och den bestod av en rad tekannor, vaser, fat och ljusstakar i färgglada emaljglasyrer.

Jag har en vas och ett fat i denna serie som jag gillar skarpt. Skulle väldigt gärna även ha tekannan i någon härlig färg, men har inte sprungit på någon än tyvärr.
Här är i alla fall vasen och skålen:
8 kommentarer:

Helena sa...

Vilken underbar blå färg! Vad kul att du visar märkningen i botten så att man vet vad man ska titta efter...;-)
Kram Helena

Herr Movarp sa...

IPs saker är fina, visas inte så mycket, men titta bara på kannorna..! Kvalitet som uppskattas av få!

Libby sa...

Jag såg kannan i en loppisbod i Blackeberg i april (finns på bild på min blogg, sök på loppis och Blackeberg). De stängde sedan och flyttade till loppisen Marknadsplats Sundbyberg. Kanske mycket att hoppas på att kannan ska vara kvar, men om du har vägarna förbi kan du ju gå dit och kolla.

Yvonne sa...

Helena: Ska försöka visa märkningen på det mesta jag lägger ut ;-)

Herr Movarp: Ja det är synd att man ser så lite av IP :( Jag gillar verkligen hennes design.

Libby: Tack för tipset, tyvärr så ser det inte ut som om jag har vägarna förbi där på väldigt länge men kannan var väldigt fin. Gillar den där blå färgen *suckar längtandes*

Fru Ekeby sa...

Hejsan svejsan! Tack för det! Jag blir så glad när jag dels får kommentarer och dels när jag hittar en trevlig blogg med liknande intressen! Det är tur att man samlar på lite olika saker eller hur? Hälsningar från fru Ekeby.

Anonym sa...

Vilken trevlig blogg!

Tips!Om ni gillar IP så säljer jag två vaser just nu på Tradera:
http://www.tradera.com/Parvaser-Rorstrand-ur-serien-IO-auktion_96978856

Gila sa...

Jag har en Inger Persson lampa...i blått...se min blogg.

Anonym sa...

Hej!
Inger Persson har gjort en stor bordslampa med den typiska turkosa färgen, men har inte sett den någonstans. Har någon annan gjort det?
Ingrid